Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-02@17:58:09 GMT

درمان فوری سرفه های خشک

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۱۷۸۵

درمان فوری سرفه های خشک

رکنا: با این روش ها می توانید در عرض 5 دقیقه سرفه تان را درمان کنید.

سرفه یکی از واکنش های دفاعی بدن به منظور محافظت مجاری تنفسی انجام می شود. با شروع سرفه، مکانیزم دفاعی بدن جهت پاک کردن مجاری تنفسی اقدام می کند. سرفه در 2 نوع خشک و خلط دار است که درمان سرفه خلط دار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

به منظور «درمان سرفه» ابتدا باید علت ایجاد سرفه را شناخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرفه گاهاً ارادی یا بر اثر برخی بیماری ها ایجاد می شود. بدن به منظور دفع ترشحات مخاط از ریه و مجاری تنفسی و باز کردن مسیر تنفس، از سرفه استفاده می کند. اگر طول روز سرفه به تعداد زیاد صورت گیرد باید آن را جدی گرفت و به پزشک Doctor مراجعه کرد؛ درمان سرفه به روش های خانگی و طبی انجام می شود با ما همراه باشید.

علل ایجاد سرفه

هنگامی که جسمی خارجی از طریق استنشاق وارد مجاری تنفسی می شود مکانیزم دفاعی بدن سرفه را شروع می کند تا بر اثر انقباض عضلانی مسیر تنفس تخلیه شود. علت های زیادی برای شروع سرفه وجود دارد که در زیر به برخی از علل مهم آن اشاره می کنیم:

قرار گرفتن در معرض دود سیگار، گرد و غبار و غیره

ترشحات اضافی مجاری هوایی، ریه و غیره

قرار گرفتن در مقابل مواد شیمیایی که سبب تحریک ریه شده و التهاب مجاری را به دنبال دارد

ابتلا به برخی بیماری ها مانند سیاه سرفه، آسم، آبسه های ریوی، پنومونی و بیماری های قلبی

مصرف داروهای مهار کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین در بیماران قلبی

انواع سرفه

سرفه به طور کلی به دو صورت دیده می شود:

سرفه خشک که هیچ گونه ترشح خاصی ندارد

سرفه خلط دار که همراه با ترشحاتی است

روش های درمان سرفه

سرفه نوعی واکنش دفاعی است که در صورت استمرار آن باید نسبت به درمان اقدام کرد؛ راه های مختلفی برای درمان سرفه وجود دارد که درمان های خانگی شامل گیاه درمانی، و درمان های پزشکی شامل دارو درمانی است؛ با ما همراه باشید تا بهترین روش درمان را بررسی کنیم.

درمان های دارویی و پزشکی

به منظور درمان سرفه یک سری داروهای شیمیایی وجود دارد که بیشتر به منظور بی حس کردن و تسکین مجاری تنفسی استفاده می شوند. این داروها شامل:

داروهای خلط آور: این داروها با افزایش حجم خلط و رقیق نمودن موکوس، ترشحات گلو را به بیرون هدایت می کنند. خلط آورها با نام اکسپکتورانت و یا گایا فنزین در داروخانه ها توزیع می شوند.

داروهای بی حس کننده: انواع قرص های حاوی لیدوکایین و بنزوکایین با بی حسی موضعی باعث تسکین گلو می شوند. شربت های آنتی هیستامین و دیفین هیدرامین از جمله این داروهاست.

داروهای مهار کننده: برای درمان سرفه شدید، داروهایی مانند دکسترومتورفان استفاده می شود که با کنترل سیستم عصبی منجر به کاهش تعداد سرفه می شود.

داروهای آنتی هیستامین: درمان سرفه با کاهش ترشحات و یا خشک شدن آن انجام می شود. آنتی هیستامین ها با خشک کردن ترشحات منجر به کاهش خلط و باز شدن مجرای تنفسی می شوند.

درمان های خانگی و گیاهی برای رفع سرفه

اغلب خانواده های ایرانی با روش های سنتی نسبت به درمان بیماری خود اقدام می کنند؛ طب گیاهی یکی از بهترین روش های درمان سرفه است. بر طبق آمارهای گرفته شده روش های زیر بیشترین تاثیر را در بهبود روند سرفه در بیمار داشته اند که به برخی از آنها اشاره می کنیم:

عسل

یکی از موثرترین مواد غذایی در درمان سرفه عسل طبیعی است؛ عسل با تسکین دادن گلوی تحریک شده و صاف کردن غشای مخاطی سرفه را کاهش می دهد. عسل را می توان با موادی مانند فلفل، لیمو، شیر و دارچین ترکیب نموده و میل کنید.

پروبیوتیک ها

غذاها و نوشیدنی های حاوی پروبیوتیک ها با دارا بودن میکروارگانیسم های خاصی در سلامتی Health و افزایش ایمنی و کاهش سرماخوردگی و سرفه ناشی از آن نقش مهمی دارند.

بخور آب گرم

استفاده از بخور آب فایده های زیادی دارد و با رفع گرفتگی بینی، مرطوب شده مجراهای تنفسی منجر به درمان سرفه می شود.

دم نوش های طبیعی

زنجبیل، پیازچه و عسل را به مدت 15 دقیقه بجوشانید و چندین بار در طول روز از آن میل کنید. این ترکیب در کاهش سرفه شدید موثر است.

دم نوش عناب و زنجبیل، جوشاندن چوب دارچین نیز بسیار مفید است.

ترکیب نعنا و ثعلب نیز می تواند برای درمان سرفه مفید واقع شود. برگ های نعنا با مرطوب کردن گلو و شکستن موکوس خاصیت شفابخشی دارد. هم چنین شما می توانید نعنا را به صورت چای و یا بخور استفاده نمایید و از اثرات مفید آن بهره مند شوید.

برگ آووکادو

این گیاه برای درمان بیماری دستگاه تنفسی مفید است. مطالعات نشان می دهد برگ های آن منجر به کاهش سرفه و عفونت های سینوزیتی می شود. این گیاه حاوی ماده فلاونوئید است که با مرطول نگه داشتن گلو سرفه را کاهش می دهد و از التهاب گلو می کاهد.

گل ختمی

این گیاه با خاصیت ضد التهابی و ضد سرفه نوشیدنی مفیدی برای درمان و بهبود بیماری است. گل ختمی را می توان جوشانیده و به صورت چای مصرف نمود. ترکیب موسیلاژی و نرم کننده این گیاه در بهبود سرفه خشک موثر است.

آویشن

یکی دیگر از روش های درمان سرفه خشک و شدید دم کردن آویشن و نوشیدن دم نوش آن است.

آناناس

یافته های علم پزشکی حاکی از آن است که آنزیم بروملین موجود در ریشه و میوه آناناس در درمان موثر است. اغلب این میوه های موثر در درمان، با کاهش مخاط گلو و روان شدن آن به بهبود کمک می کنند.

پیشگیری بهتر از درمان!

بله درست شنیدید دستگاه ایمنی خود را تقویت کنید تا دچار سرماخوردگی و افت ایمنی و به طبع آن سرفه نشوید. سرفه یکی از بیماری هایی است که اغلب در فصل زمستان و یا در ایام بهار به دلیل حساسیت با آن مواجه می شویم. به منظور بهبود و درمان سرفه ابتدا بهتر است نوع خشک و مخاط دار و علت آن شناسایی شده سپس به درمان آن مبادرت ورزید.

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: جام جهانی سلامت مهم ترین های 24 ساعت پزشک Doctor پزشکی طب سلامتی Health سرماخوردگی چای بیماری های قلبی درمان گرد و غبار سیستم عفونت سرفه خشک عکس ایران زن خانواده حوادث مرد فیلم تصاویر ازدواج پسر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۱۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند

مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایلنا، «رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاش‌هایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.

وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسان‌هایی دارد، بعضی سال‌ها کم می‌شود و برخی سال‌ها بالا می‌رود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستان‌های اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستان‌های شرقی استان کانون‌های اصلی سالک هستند. بعضی سال‌ها هم کانون‌های جدیدی ایجاد می‌شود که در گذشته نبوده است.

فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استان‌های سالک‌خیز تهیه و به رایگان توزیع می‌کند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق می‌کنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب می‌شوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع می‌کند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.

وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماه‌ها از ضایعه پوستی مراجعه می‌کنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سخت‌تر می‌شود. ما همیشه در آموزش‌هایی که بین مردم مناطق سالک‌خیز داریم بیان می‌کنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و ساده‌تر هست.

فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید می‌کنند، مجاز به استفاده از آن‌ها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکت‌های دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدم‌های مثبتی برداشته اند.

وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روش‌هایی برای ترمیم نسبی جای زخم‌ها دارند که درمان از طریق سلول‌های بنیادی یکی از آن‌ها است. اما این روش‌ها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.

فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا می‌کند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام می‌دهد.

دیگر خبرها

  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • درمان کسانی که زود از کوره در می‌روند
  • درمان کسانی که زود عصبانی می‌شوند
  • فواید و خواص آب سیب زمینی