Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@21:15:17 GMT

علل سرفه‌های خشک در بهبود یافتگان کرونا

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۷۳۸۹۶

علل سرفه‌های خشک در بهبود یافتگان کرونا

مسعود احتشام، فوق تخصص ریه اظهار کرد: برخی از بهبود یافتگان کرونا مدتی پس از بهبودی دچار سرفه‌های خشک می‌شوند که اگر شدت آن زیاد نباشد با مصرف دارو قابل درمان است اما به طور کلی سرفه‌های خشک دلایل متعددی دارد که از شایع‌ترین علل آن واکنش‌های التهابی است که در راه‌های هوایی شخص باقی مانده و به آن التهاب راه های هوایی برونشیت می‌گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: برونشیت یعنی التهاب راه‌های هوایی تحتانی که فرد قبلا ممکن است دچار این بیماری شده باشد و بعد به دلیل ابتلا به کرونا و حمله سیستم‌های التهابی به ریه، این التهابات باقی مانده باشد. در بسیاری از موارد با توجه به اینکه شاهد علائم التهاب راه‌های هوایی فوقانی هستیم، علائمی مثل لورنژیت یا سینوزیت را هم خواهیم دید بنابراین بیشتر اوقات با دارو‌های ضد التهاب می‌توان این مشکل را رفع کرد، مگر اینکه کرونا باعث ایجاد التهاب و تجمع یک سری سلول‌هایی به نام فیبروبلاست شده باشد که بروز چنین حالتی پیامدهای جبران ناپذیری دارد که به آن فیبروز ریه می‌گویند. 

این فوق تخصص ریه بیان کرد: کرونا مثل هر ویروس دیگری می‌تواند باعث التهاب شدید ریه شود و راه‌های هوایی را تنگ کند اما تا زمانیکه بیماری شدت نگرفته، با تجویز دارو قابل درمان است.

احتشام همچنین در مورد مدت زمان بازگشت حس بویایی در بهبود یافتگان کرونا گفت: تا زمانیکه مجاری تنفسی ملتهب بوده و عصب بویایی درگیر باشد، حس بویایی برنخواهد گشت و ممکن است که بیش از یک تا دو ماه طول بکشد. معمولا  با استفاده از دارو‌های ضدالتهاب مثل اسپری‌های بینی و تحریک کردن بینی به وسیله استشمام بو‌ها و عطر‌های ضدالتهاب، می‌توان به درمان هر چه سریع‌تر عدم بویایی کمک کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بهبود یافتگان کرونا فیبروز ریه بهبود یافتگان کرونا فیبروز ریه سبک زندگی پارسی خبر ویروس کرونا راه های هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۳۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا

آژانس دارویی اتحادیه اروپا به‌روزرسانی واکسن‌های کرونا را به منظور هدف قرار دادن سویه JN.۱ توصیه کرده است.

به گزارش ایسنا، سویه JN.۱ با خانواده سویه XBB که توسط واکسن های به روز شده قبلی هدف قرار گرفته بود، متفاوت است و اکنون موارد ابتلا به آن در جهان از انواع XBB پیشی گرفته است.

بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی آژانس دارویی اتحادیه اروپا، شواهد نشان می‌دهد هدف قرار دادن سویه JN.۱ به حفظ اثربخشی واکسن ها با ادامه تکامل سارس-کوو-۲ کمک می‌کند.

ویروس کرونا هنوز هم ماهانه باعث مرگ هزاران نفر می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کرونا در جهان؛ جدیدترین سویه‌های در گردش در ماه‌های اخیر

این آژانس می‌گوید می‌خواهد با سازندگان واکسن ملاقات کند و درباره چگونگی ساخت نسخه‌های جدید این واکسن برای برنامه واکسیناسیون امسال مشورت نماید.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به‌ طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با التهاب چشم، ناشی از حساسیت چه کنیم‌؟
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • دشمنان نظام و ملت ایران مرعوب تربیت یافتگان مکتب شهدا هستند
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • علایم هشداردهنده‌ «آرتریت پسوریاتیک»
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»