Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-02@16:06:39 GMT

بررسی علل سرفه‌های خشک در بهبود یافتگان کرونا

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۷۹۹۸۵

بررسی علل سرفه‌های خشک در بهبود یافتگان کرونا

یک فوق تخصص ریه گفت: سرفه‌های خشک در بهبود یافتگان کرونا نگران کننده و ماندگار نیست.

به گزارش شریان نیوز،مسعود احتشام، فوق تخصص ریه اظهار کرد: برخی از بهبود یافتگان کرونا مدتی پس از بهبودی دچار سرفه‌های خشک می‌شوند که اگر شدت آن زیاد نباشد با مصرف دارو قابل درمان است اما به طور کلی سرفه‌های خشک دلایل متعددی دارد که از شایع‌ترین علل آن واکنش‌های التهابی است که در راه‌های هوایی شخص باقی مانده و به آن التهاب راه های هوایی برونشیت می‌گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود:  برونشیت یعنی التهاب راه‌های هوایی تحتانی که فرد قبلا ممکن است دچار این بیماری شده باشد و بعد به دلیل ابتلا به کرونا و حمله سیستم‌های التهابی به ریه، این التهابات باقی مانده باشد. در بسیاری از موارد با توجه به اینکه شاهد علائم التهاب راه‌های هوایی فوقانی هستیم، علائمی مثل لورنژیت یا سینوزیت را هم خواهیم دید بنابراین بیشتر اوقات با دارو‌های ضد التهاب می‌توان این مشکل را رفع کرد، مگر اینکه کرونا باعث ایجاد التهاب و تجمع یک سری سلول‌هایی به نام فیبروبلاست شده باشد که بروز چنین حالتی پیامدهای جبران ناپذیری دارد که به آن فیبروز ریه می‌گویند. 

این فوق تخصص ریه بیان کرد: کرونا مثل هر ویروس دیگری می‌تواند باعث التهاب شدید ریه شود و راه‌های هوایی را تنگ کند اما تا زمانیکه بیماری شدت نگرفته، با تجویز دارو قابل درمان است.

احتشام همچنین در مورد مدت زمان بازگشت حس بویایی در بهبود یافتگان کرونا گفت: تا زمانیکه مجاری تنفسی ملتهب بوده و عصب بویایی درگیر باشد، حس بویایی برنخواهد گشت و ممکن است که بیش از یک تا دو ماه طول بکشد. معمولا  با استفاده از دارو‌های ضدالتهاب مثل اسپری‌های بینی و تحریک کردن بینی به وسیله استشمام بو‌ها و عطر‌های ضدالتهاب، می‌توان به درمان هر چه سریع‌تر عدم بویایی کمک کرد.

منبع: شریان

کلیدواژه: بهبود یافتگان کرونا راه های هوایی سرفه های خشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۹۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران

فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. یافته‌های پژوهشگران برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش ایسنا، کارآزمایی بالینی از سوی امین احمدی، سودابه اعلاتاب، رضا مقدسعلی، ایرج نجفی، سروش شکرچیان از پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه ماستریخ هلند به بررسی تأثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی خود فرد، بر عملکردی صفاق و التهاب آن در افراد تحت دیالیز پرداختند.

در همین ارتباط باید گفت؛ بیماری مزمن کلیه (Chronic kidney disease) یک نارسایی آرام، پیش رونده و غیرقابل برگشت در کلیه است که حدود هفتصد میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند.

پیشرفت این بیماری می‌تواند تا تخریب کامل کلیه و نیازمند شدن فرد مبتلا به پیوند کلیه یا دیالیز روزانه ادامه پیدا کند. اگر دیالیز دیگر قادر به تصفیه مایعات و محلول‌ها به میزان مورد نیاز برای بیمار نباشد، شرایطی با عنوان ناکارآمدی اولترا فیلتراسیون اتفاق می‌افتد که منجر به بی‌فایده شدن دیالیز برای بیماران می‌گردد.

 فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. این شرایط برای حدود ۲۰ درصد از بیماران با سابقه دیالیز طولانی اتفاق می‌افتد. با پیشرفت پزشکی بازساختی (پزشکی ترمیمی) در چند دهه اخیر تلاش‌هایی برای سلول درمانی فیبروز صفاقی صورت گرفته است.

نتیجه این پژوهش که در نشریه بین المللی Archives of Iranian Medicine منتشر شده است، نشان داد، استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی باعث بهبود جزئی در اولترافیلتراسیون و کاهش اندک التهاب در بیماران می‌گردد.

یافته‌های این پژوهش برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • با التهاب چشم، ناشی از حساسیت چه کنیم‌؟
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • دشمنان نظام و ملت ایران مرعوب تربیت یافتگان مکتب شهدا هستند
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • علایم هشداردهنده‌ «آرتریت پسوریاتیک»
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»