Web Analytics Made Easy - Statcounter

گل ماهور که با نام های خرگوشک و بوصیر نیز مغروف است در مناطق معتدل جهان مثل آسیا و اروپا رشد می نماید این گل زیبا که بیشتر با رنگ زرد می باشد به خاطر زیبایی خاص خود محبوبیت بالایی نیز دارد.

 بعضی ها میگویند زمانی که آواز ماهور در کنار آن خوانده یا نواخته گردد گل پژمرده می شود

 این گیاه دارای حدود 350 نوع در جهان می باشد ، که حدود 40 نوع آن در ایران رشد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه بیشتر در غرب و شمال غربی ایران موجود می باشد.

گل ماهور یا خرگوشک گیاهی می باشد که به خاطر شباهت زیاد برگهای آن به گوش خرگوش به آن خرگوشگ می گویند.

پیشنهاد می شود بخوانید:خواص جینکو | درخت جینکو | آنچه باید در باره جینکو بدانید

 

روش مصرف گل ماهور

گل‌، برگ‌ و ریشه، قسمت‌های مورد مصرف این گیاه می باشند که به شکل دم‌کرده، جوشانده، شربت و ضماد مصرف دارویی دارند.  دارای طبیعت مرطوب , خنک و کمی شیرین است.

- مصرف خوراکی به صورت دم کرده می باشد بدین صورت که :

کمی گل ماهور را در یک لیتر آب جوش یا شیر جوشان بریزید دم نمایید و پیش از مصرف از صافی  رد کنید . برای درمان عفونتهای ریوی ، تنگی نفس ، نفخ ریه روزی سه بار و هر بار یک فنجان از این دم کرده را بین غذاها میل نمایید.

چای پررنگ گل ماهور علاوه بر تسکین درد ، خواب و آرامش را برای انسان فراهم می آورد.

- شربت گل ماهور:

25 گرم گل و 50 گرم شکر را در یک لیتر شیر بجوشانید ، صاف نمایید و در موارد سرفه مزمن و هر نوع ناراحتی ریوی یا سینه ای روزانه 6 قاشق از این شربت را میل نمایید.

- مصرف غیر خوراکی گل ماهور:

اگر چند برگ گل ماهور را در شیر بجوشانید سپس له شده آن رابه صورت پماد بر روی کورک و انواع زخمهای جلدی بگذارید ، تاثیر موثری دارد و نیز حمام آنها برای معالجه اولسرها و بواسیر مصرف می گردد.

خواص گل ماهور

گل ماهور عفونت ادراری را درمان می کند همچنین در معالجه تب یونجه مفید می باشد و برای بهبود گلودرد از این گیاه مصرف نمایید.

 دم کرده گل‌های این گیاه آرام بخش قوی است و برای درمان میگرن از آن مصرف می گردد.

این گیاه دارای آنتی بیوتیک است و سرفه را درمان می نماید.

این گل برای نرم شدن پوست آسیب دیده موثر می باشد.

دم کرده آن استرس و کم خونی را درمان می نماید

 خاصیت ضداسپاسمی آن گرفتگی معده را برطرف می کند

گل ماهور سرشار از:

کلسیم فسفر کرومیم سیلیکون کبالت سدیم منیزیم ویتامین A نیاسین C

روغن آن عفونت های میکروبی و بیماری ها را از میان می برد.

آب این گیاه و پودر تهیه شده از ریشه های خشک آن زگیل را نابود می کند.

برای درمان مشکلات ریوی، ریشه این گیاه را بسوزانید و دود آن را استنشاق نمایید. چای گل ماهور برای برطرف کردن ناراحتی های ریوی و آسم مصرف می گردد.

این گیاه خارش و سوزش ناشی از گزیدگی حشرات و تاول را آرام می کند.

ترکیبی از روغن زیتون و دم‌کرده‌ی آن، گوش درد را معالجه می نماید.

این گیاه موجب از بین بردن کرم‌های روده ای می گردد.

برای درمان زخم های باز ، ورم ، التهاب و ورم تومور ، پارچه آغشته به چای گل ماهور روی آن بگذارید.

 روغن طبیعی آن مسکن موثر دردهایی چون دندان درد، سردرد، سرماخوردگی و سینوزیت می باشد.

علاوه بر آن، روغن گل ماهور در کاهش فشار خون موثر است.

این گیاه برخی انواع باکتری از جمله «استافیلوکوکوس» و «ای کولا» را نابود می کند.

خواص گل ماهور برای بیماری های تنفسی

چای گل ماهور به طور طبیعی:

مشکلات تنفسی فوقانی گلو درد برونشیت ضعف عمومی سرفه خشک لوزه ها

برگهای ماهور حاوی عصاره آنتی اکسیدان قوی و ضدالتهابی می باشد که به رهایی بدن از مخاط کمک می نماید و بخش های خام و ملتهب گلو را تسکین می دهد. بر رفع مشکلات ریوی می توان از سیگار های گل ماهور نیز استفاده نمود. با این حال ،بهتر است دفعات سیگار کشیدن را کم نمایید. از این طریق شما کمترین استفاده را از این گیاه مفید مکی برید. اگر سیگاری هستید و گرفتگی ریه دارید، مسلما استفاده از این گیاه بهتر از تنباکو میباشد.

گل ماهور برای زیبایی

چند برگ تازه گل ماهور را در شیر بپزید و به شکل مرهم روی پوست بگذارید. بسیاری از ناراحتی‌های خاص پوست‌ خشک و شکننده با این مرهم  رقع می گردد. از گل‌های گل ماهور، رنگ زردی حاصل می شود که زنان روم باستان از آن برای رنگ کردن موهای خود بهره می بردند.

عوارض گل ماهور

مضراتی برای این گل زیبا پیدا نشده است.

دیگر خواص گل ماهور

گلهای خشک شده عمدتاً از فرهنگها می آیند. بخش عمده ای از آن در اروپای مرکزی و شرقی برداشت می شود و یا از مصر است. گونه های گلدار ، که به وضوح هنگام برداشت گل با دست ترجیح داده می شوند ، محبوبیت بیشتری دارند. هنگام خشک شدن مطمئن شوید که گلها قهوه ای نشده اند. در کالاهای مرغوب ، نسبت گلهای قهوه ای رنگ نباید از 5 درصد بیشتر شود. علاوه بر این ، دارو باید در هنگام نگهداری از رطوبت به خوبی محافظت شود ، زیرا محتوای ایریدوئید در گل ها همراه با رطوبت منجر به رنگ قهوه ای داروی گل زرد می شود.

اثربخشی مولان به عنوان یک داروی گیاهی برای درمان بیماریهای تنفسی در سزارین مجاری تنفسی شناخته شده است. هنگامی که قرار است غشاهای مخاطی تحریک ناشی از غشاهای مخاطی را کاهش دهد ، برای سرماخوردگی همراه با سرفه استفاده می شود. خواص خلط آور ساپونین ها که باعث سرفه مخاط سخت می شود نیز مفید است.

امیدواریم مطلب خواص گل ماهور برایتان مفید باشد.

پیشنهاد می شود بخوانید:خواص سرو کوهی | مضرات سرو کوهی | خواص میوه سرو کوهی

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سئوی سایت گل ماهور برای درمان دم کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۰۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید

به گزارش خبرنگار مهر، مگس سفید یا سفیدبالک حشراتی در خانواده سفیدبالکان هستند که بیش از ۱۵۵۰ گونه از این خانواده توصیف شده‌است. سفیدبالک‌ها حشرات ریزی هستند که در چند سال اخیر طی فصول گرم در تهران دیده می‌شوند.

مگس ها سفید یا همان سفید بالک‌ها حشره‌های کوچکی هستند که با حضور انبوه و ناخوانده خود علاوه بر خسارتی که می‌تواند به عنوان یک حشره گیاه‌خوار به فضای سبز شهر وارد کند، نوعی مزاحمت فیزیکی را در معابر، بوستان‌ها و سایر مکان‌های عمومی و خصوصی برای شهروندان به همراه داشته است.

به گفته کارشناسان خسارتی که این حشرات به گیاه وارد می‌کنند، به دو روش است؛ در روش اول که خسارت مستقیم است، آن‌ها با تغذیه از شیره گیاه باعث ضعف گیاه میزبان می‌شوند. در روش دوم سفیدبالک‌ها به طور غیرمستقیم نیز به گیاه میزبان صدمه وارد می‌کنند. این حشرات عسلک چسبنده‌ای ترشح می‌کنند که محیط مناسبی برای رشد قارچ‌های دوده یا فوماژین(Capnodium spp) فراهم می‌کند که به نوبه خود سبب اختلال در پدیده فتوسنتز می‌شود علاوه براین، سفیدبالک‌ها با انتقال بیماری‌های ویروسی به گیاه میزبان خسارت وارد می‌کنند.

بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط محققان هیچکدام از سفیدبالک‌های شناسایی و گزارش شده در دنیا ناقل بیماری به انسان نیستند و یا بیماری را از انسانی به انسان دیگر منتقل نمی‌کنند. لذا از این نظر صدمه ای متوجه انسان نیست. تنها در صورت افزایش بیش از حد جمعیت حشرات کامل و پرواز آن‌ها در هوا، مزاحمت‌هایی را برای شهروندان ایجاد خواهد کرد و در صورت ورود آن‌ها به دستگاه تنفسی، ممکن است برخی تحریکات تنفسی ایجاد شود.

این نوع حشره در سال‌های گذشته درختان تهران به ویژه درختان توت را مورد هدف قرار دادند و گلایه شهروندان را به همراه داشته اند.

حالا با گرم‌شدن هوا به تهران و نزدیک شدن به میانه بهار علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران، می گوید شهرداری تمهیدات لازم را در نظر گرفته است. وی در این زمینه بیان داشت: افزایش شهرنشینی و رشد جمعیت در کلان شهرهایی نظیر تهران و وجود آلودگی‌های زیست محیطی در این کلان شهرها، نیاز به فضای سبز و گسترش آن را به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در کاهش آلاینده ها مطرح می کند.

از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز تا خسارات جبران ناپذیر آفات

وی افزود: آفات و بیماری‌ها یکی از عوامل خسارت برای فضای سبز شهری هستند که در صورت عدم کنترل می توانند سالانه خسارت جبران ناپذیری را وارد سازند. از این رو یکی از مسائل پر اهمیت در حوزه نگهداری و حفظ فضای سبز شهری حفاظت از گیاهان در برابر خسارت آفات و بیماریها است که یکی از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز شهری است. سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در راستای حفاظت از محیط زیست و درختان در برابر آفات و بیماریهای موجود ، اقدام به انجام مدیریت تلفیقی با آفات و بیماریها (IPM) کرده که مقابله با آفات و بیماری‌ها تنها از طریق مبارزه تلفیقی و مکانیکی و بیولوژیکی انجام می پذیرد و در موارد حساس از سموم گیاهی استفاده می‌شود که برای عموم شهروندان و محیط زیست مضر نباشد.

۳ دلیل ایجاد بیماری در درختان

وی با تاکید بر اینکه سال های اخیر به دلیل افزایش بیماریهای ناشی از آلودگی‌ها، گرم شدن کره زمین، نبود زمستان های سرد تا حد زیادی بیماری های موجود در فضای سبز را افزایش داده است، ادامه داد: بیماری‌های مهمی همچون سفیدک ها، شانکرها و آفاتی همانند سفید بالک، سوسک برگ خوار نارون پسیل، زیتون سوسک چوبخوار و پوستخوار، شته و.... در این کلان شهر شیوع یافته اند که با انجام اقدامات تلفیقی مهار و تحت کنترل قرار می‌گیرند.

مختاری در ادامه برخی از آفات و بیماریهای شایع در فضای سبز شهر تهران را معرفی کرد و گفت: سفید بالک ها علائمی در زیر برگها و اطراف رگبرگها گیاه میزبان (توت زیتون) هستند و از شیره گیاه مکیده و از خود ماده چسبناک عسلک بجا می گذارند.

اقداماتی که برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار لازم است

وی درخصوص روش‌های مبارزه با سفید بالک‌ها هم تصریح کرد: این کار دو روش دارد؛ مکانیکی و زراعی و از طریق پایش مستمر با نصب کارت و نوارهای زرد، آبشویی مستمر و منظم، روغن پاشی بهاره، حذف و امحاء پاجوش‌ها و تنه جوش ها و سرشاخه های آلوده، تغذیه و کوددهی و مواردی از این دست انجام می‌شود.

از سال ۹۳ جمعیت سفید بالک یا مگس‌های سفید در سطح شهر تهران افزایش و طغیان پیدا کرد و شهرداری در دوره‌های مختلف تمهیدات گوناگونی با اثر بخشی کم یا زیاد را در نظر گرفت و اکنون باید دید وضعیت تهران از میانه بهار و کل تابستان برای مقابله با این بیماری فضای سبز چگونه خواهد بود.

کد خبر 6093790 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض