Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@15:41:10 GMT

سرفه های خشک زنگ خطر کروناست

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۲۱۷۱۴

سرفه های خشک زنگ خطر کروناست

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، مصطفی علوی مقدم افزود: معمولاً سرفه در مبتلایان به کووید ۱۹ از روز دوم بیماری شروع می‌شود و تا سه هفته ادامه می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه در ۲۰ تا ۳۰ درصد بالغان مبتلا به کرونا سرفه تا هشت هفته و حتی بیشتر ادامه پیدا می‌کند، این سرفه‌ها را سرفه‌های مزمن پس از کووید ۱۹ نامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص عفونی افزود: سرفه مزمن در کووید ۱۹ در کنار علائمی نظیر کاهش حس بویایی و چشایی، احساس خستگی مزمن، دردهای عضلانی یا مفاصل، سردرد و اختلال شناختی می‌تواند جزو نشانگان پس از ابتلاء به کووید یا نشانگان کووید ۱۹ طول کشیده باشد.

علوی مقدم، بر اساس گزارشات آسیب شناسی وجه مشترک همه علائم مذکور را درگیری سلول‌های عصبی با ویروس کووید ۱۹ عنوان کرد و افزود: تشخیص علت سرفه مزمن در بیماران مبتلا به کرونا نیازمند یک رویکرد تشخیصی نظام مند و مبتنی بر شواهد است.

به گفته وی، پس از گرفتن شرح حال از بیمار و معاینه فیزیکی هدفمند و دقیق باید تصویر برداری از قفسه سینه انجام شود. در صورت عدم وجود تفاوت معنی دار در یافته‌های تصویربرداری فعلی نسبت به قبل یا عدم مشاهده نشانه‌های بهبودی، چهار علت شایع برای سرفه‌های بیمار مطرح می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برونشیت پس از عفونت ویروسی را یکی از علل سرفه بیماران ذکر کرد که معمولاً بعد از عفونت‌های ویروسی مجاری فوقانی تنفسی بروز می‌کند و دلیل آن افزایش تحریک پذیری شاخه‌های حسی عصب واگ نسبت به محرک‌هایی است که منجر به سرفه می‌شوند.

به گفته علوی مقدم، در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نیز همین اتفاق می‌افتد و این بیماران نیاز به مصرف آنتی بیوتیک و یا استرویید خوراکی یا استنشاقی نداشته و استراحت و مصرف مایعات به آنان توصیه می‌شود و در برخی افراد درمان با گاباپنتین، ضد سرفه‌های کدیین دار و دکسترومتورفان می‌تواند کمک کننده باشد.

وی، سندرم افزایش تحریک پذیری راه‌های هوایی و ترشح سلول‌های ماست سل در مخاط و زیر مخاط را از علل دیگری برشمرد که منجر به اسپاسم راه هوایی و سرفه در بیماران می‌شود و افزود: در این گروه از بیماران نیز استفاده از برونکودیلاتور و استروییدهای استنشاقی می‌تواند باعث بهبود سرفه شود.

به گفته علوی مقدم، سندرم ترشح پشت حلق از دیگر دلایل بروز سرفه است که در این بیماران در صورت عدم استعمال سیگار و عدم مصرف داروهای ضد آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین، مجموعه‌ای از اختلالات مربوط به درگیری سینوس‌ها و مخاط بینی مطرح می‌شود.

وی، سینوزیت‌های مزمن باکتریال یا قارچی، رنیت آلرژیک، رنیت پس از عفونت، رینیت وازوموتور را از جمله اختلالات مذکور عنوان کرد که در این موارد ضمن بررسی احتمال آلرژی در بیماران، درمان با آنتی هیستامین‌ها، استروییدهای استنشاقی داخل بینی، آنتی کولینرژیک های استنشاقی داخل بینی و آنتی بیوتیک بر حسب مورد کاربرد پیدا می‌کند.

علوی مقدم، ریفلاکس و برگشت اسید معده به مری را چهارمین علت سرفه در بیماران عنوان کرد و افزود: این بیماران معمولاً به صورت مکرر دچار سوزش سردل یا احساس مزه شوری در بزاق می‌شوند اما در ۴۰ تا ۷۰ درصد موارد، سرفه مزمن تنها یافته بالینی این بیماران است.

وی، رعایت رژیم غذایی ضد ریفلاکس و استفاده از داروهای کاهنده اسید معده را درمان این بیماران ذکر کرد و یادآور شد: پاسخ به درمان در این گروه تأخیری بوده و ممکن است پس از ۵ تا ۶ ماه رخ دهد.

این متخصص عفونی یادآور شد: در صورتی که یافته‌های تصویربرداری فعلی با تصویربرداری قبلی در فردی که دچار سرفه‌های مزمن است تفاوت معنی داری داشته باشد برخی تشخیص‌های افتراقی نظیر عفونت ثانویه و درگیری ریوی کووید ۱۹ و بیماری زمینه‌ای ریوی مطرح می‌شود.

وی، پنومونی ارگانیزه کریپتوژنیک، فیبروز ریه، برونشکتازی، واسکولیت های درگیر کننده بافت ریه و در موارد بسیار نادر سرطان با منشأ ریه را از دیگر تشخیص‌های افتراقی برای این بیماران برشمرد و تاکید کرد: هر سرفه ای نشانه بیماری‌های مذکور نیست و باید توسط متخصص بررسی شود.

به گفته علوی مقدم، تشخیص هر یک از بیماری‌های ذکر شده توسط پزشک متخصص و با انجام تست‌های تشخیصی خاص، بررسی‌های پاراکلینیک و نمونه برداری انجام می‌شود و درمان بیمار بسته به علت بیماری متفاوت خواهد بود.

پربیننده ترین ۵ اقدام ساده برای خواب راحت علائم خطرناک سرگیجه ۷ ضرر سرکه سیب که نمی‌دانید! ۱۲ فایده شگفت‌انگیز پیاده روی ! صدور کارت دیجیتال واکسن کرونا برای تردد در شهر

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرفه خشک علوی مقدم کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۱۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم

ایسنا/قم معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم از رشد ۵۸۳ درصدی بودجه سرمایه‌گذاری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ خبر داد.

مهرداد توکلی‌مقدم با اشاره به عملکرد درآمدی شهرداری قم در سال ۱۴۰۲، اظهار کرد: در این زمینه اداره کل درآمد شهرداری به سمت هوشمندسازی حرکت کرده و سامانه جامع درآمد شهرداری قم راه‌اندازی شده است.  

وی افزود: پس از راه‌اندازی این سامانه، بخش اول کاربری آن در حوزه ثبت چک‌های شهرداری قم مورد استفاده قرار گرفت و مطالبات شهرداری قم به این واسطه شفاف و ثبت شد.

 معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۲ ما بودجه را با برنامه هشت هزار میلیاردی آغاز کردیم و با ظرفیت‌هایی که در طول سال ایجاد و روش‌هایی که پیش‌بینی شد توانستیم در پایان فصل سوم سال، پیشنهاد ۱۰ هزار میلیاردی بودجه را به شورا ارائه دهیم.

 توکلی‌مقدم با اشاره به تحقق ۱۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه شهرداری قم در سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: این تحقق بیش از میزان متمم بودجه به دلیل ایجاد سازوکارهای درآمدی و فرایندهای تسهیل صدور پروانه اتفاق افتاد که در کنار تعامل با ادارات همکار، توانست در شرایط سخت اقتصادی به تحقق درآمدهای شهرداری قم کمک کند.

 وی به تحلیل ۱۰۴ هزار میلیارد ریالی درآمد شهرداری قم در سال ۱۴۰۲ اشاره و اضافه کرد: از این مقدار ۵.۶ همت از طرف شهرداری مرکز و سرمایه‌گذاری‌هایی که سازمان سرمایه‌گذاری داشت تأمین‌شده است و ۳.۹ همت سهم مناطق هشت‌گانه است.  

معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم، ۳۸ درصد از درآمد کل شهرداری قم در سال ۱۴۰۲ را مرتبط با درآمد مناطق شهرداری دانست و گفت: از این میزان ۲۱۰۰ میلیارد تومان بابت کدها و جرایم ساختمانی است.  

توکلی‌مقدم با اشاره به رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم در سال ۱۴۰۲، افزود: در حوزه کمک دولت به پروژه‌های مشخص، تحقق ۴۷ درصدی درآمدها رخ‌داده است.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • صدا و سیما، خط مقدم جهاد تبیین است
  • تداوم راه شهیدان با فعالیت جوانان در مساجد
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • بی‌بی‌سی خط مقدم حمایت از رژیم صهیونیستی
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال